Sæson for gallerivandringer

Det er lige i denne smukke sensommer, man skal tage sine unge elever ud på gallerivandring. Vejret er mildt og der er mange spændende udstillinger i gang. I samarbejde med Galleri Tom Christoffersen tilbyder Papero en særlig tur rundt til forskellige aktører på kunstscenen.

Læs videre, eller gå direkte til bestilling.

Tre gallerier og korte beretninger fra kunstens København. Vores vandring gennem byen giver anledning til diskussioner af kunstens rolle i de unges liv og snakke om kreativitet og kvalitet.

Kulturredaktøren, galleristen og kunstneren præsenterer hver især deres vinkel og syn på kunstverdenen.

Landsoldaten_med_den_lille_hornblæser
Landsoldaten med den lille lurblæser
IMG_20170321_124442
Vandskulptur af Søren Georg Jensen fra 1971

 

 

 

 

 

 

Turen tager sit udgangspunkt på Rådhuspladsen med en kort introduktion, der sætter rammen for vores videre vandring. Rundt i byen findes allerede spændende kunst, som på besynderlig vis er blevet en del af byens arkitektur.  Deres rolle i samtiden og omgivelsernes reaktioner er glemt. Udvalgte eksempler og deres historiske kontekst bliver fremhævet undervejs.

IMG_20161228_125404
Politikens kantin

Første stop er Politikens forhal, hvor kulturredaktøren vil fortælle om avisens ikoniske Særtryk.Politikens særtryk er grafiske tryk af udvalgte samtidskunstnere som laver et værk i samarbejde med avisen. Disse tryk bliver solgt i forhallen til priser, der gør værkerne lettere tilgængelige. I forhallen er skiftende udstillinger som vi også kigger på.

 

Derefter går vi til Galleri Tom Christoffersen, ser den aktuelle udstilling og taler med  Tom Christoffersens om hans erfaringer med galleriet, og de mange forskellige kunstnere han repræsenterer. Hvad er hans kriterier for hvem, der udstiller i lokalerne? Hvad er hans motivation? Hvordan gør man? Tom svarer gerne på alle spørgsmål, og er fuld af gode historier.

IMG_20161228_125310
Tom Christoffersen om Gudrun Hasle

I forbindelsen med den aktuelle udstilling ser vi nærmere på de udstillede værker.

Hvad er samtidskunst? Er det pænt? Betyder det noget? Er det kunst?

Her supplerer Tom med baggrundsviden om kunstneren og værkernes tilblivelse.

 

Sidste stop er på Det Kgl.danske Kunstakademi hvor en af de studerende viser sit atelier og fortæller om egen praksis, samt om hvordan man arbejder med sit eget udtryk på Akademiet. Det er fascinerende at få et indblik i kunstnerens arbejdsmetode og tanker om motivkreds eller temaer.

IMG_20161228_125130
Besøg hos Rune Bosse (afgang 2016)

 

IMG_20170323_135201
Besøg hos Frederik Næblerød